Nyheder

Pap-boller på kinesisk menu

Boller lavet af pap. Det lyder ikke umiddelbart som en spiselig lækkerbisken. Men ikke desto mindre bliver bollerne spist og produceret i Kina.

Bollerne bliver lavet af op til 60 pct. genbrugspap og karton.

Bollerne er kendt som Bao zi - en af de mange små retter, der hører sig til dim sum. Bollerne er fyldt med svinekød og bliver dampet i bambuskurve.

Det var et kinesisk tv-program, der afslørede den alternative måde at lave bollerne på. Journalisterne fandt forhandlerne, der skar genbrugspap i strimler og blandede det med svinekød med høj fedtprocent, i en fabrik i Beijing.

For at give bollerne den rette konsistens blev pappet blødt op i kaustisk soda, der har en ætsende virkning og ofte bruges til at rense afløb. Derefter blev der puttet kemisk smag i - sammen med det fede kød.

Og så var bollerne ellers klar til at blive solgt på markeder i nærheden.

Velbekomme!