Nyheder

Isabella er moderne og eksklusivt

Isabella er et fint prinsessenavn. Bå-de i sin romanske og engelske form. Og så er det på samme tid moderne og eks-klusivt. Sådan lyder det fra navnefor-sker Rikke Steenholt Olesen, som ind-rømmer, at det var en overraskelse for hende, at den lille danske prinsesse blev døbt Isabella.

"Måske fordi jeg ikke lige umiddelbart kan se, hvem hun er opkaldt efter. Jeg havde forventet et mere traditionelt navn. Men de har vel synes, at det var et smukt og velklingende navn," siger Rikke Steenholt Olesen.

Isabella er et royalt navn. Måske ikke i Danmark, men på den internationale scene. F.eks. hed den første kvindelige spanske monark Isabella. Og i sin hebræiske oprindelse betyder Isabella, at Gud er fuldkommen.

"Og i bibelsk sammenhæng var det Johannes Døberens mor, der hed Isabella. Og hun bliver anset for at stå forud for Maria. Så alt i alt er der også noget meget eksklusivt ved det navn," siger Rikke Steenholt Olesen.

Isabella er det 21. mest populære pigenavn herhjemme, og Rikke Steenholt Olesen beskriver navnet som et moderne og folkeligt navn, der bruges på mange sprog.