Nyheder

Erstatning til Øresundspendlere

Togpendlerne over Øresund kan fra på søndag også få erstatning for tog, der kommer for sent. Det giver en gratis rejsedag, hvis toget er 25 minutter forsinket. Det fremgår af den ordning, som DSB og Skånetrafiken er blevet enige om for passagerer med månedskort.

De for længe ventende skal indsende en blanket for at få en gratis billet til en ekstra dag. Og toget skal have været mindst 25 minutter forsinket. I den indenlandsk, danske ordning indsæt-tes der en automatisk kompensation på pendlerens konto hvis toget er bare fem minutter forsinket.

Svenskerne ønskede ikke den danske ordning, oplyser salgsdirektør Bjørn Wahlsten, DSB.

Hidtil har øresundspendlerne været afskåret fra at få erstatning af grunde som manglende dansk cpr. nummer, manglende dansk adresse eller dansk bank.