Billigere europæisk mobilsnak

Et forår i roamingens tegn sluttede i dag, da de 27 EU-lande enstemmigt ved-tog et forslag, der griber ind over for de skyhøje afgifter på mobiltelefo-ni i udlandet.

Dermed kan teleselskaberne se frem til at få barberet en væsentlig del af for-tjenesten væk, når europæerne bruger mobiltelefonen i andre EU-lande. Fremover må det højst koste 4,60 kro-ner i minuttet at foretage et opkald i et andet EU-land og 2,25 kroner at modtage opkald. I dag kan det nemt kos-te det dobbelte. De nye regler træder i kraft til oktober.

"I dag sætter vi en stopper for de europæiske borgeres alt for høje pris ved brug af mobiltelefonen i udlandet. Det er heldigvis historie nu," sagde videnskabsminister Helge Sander (V) til sine kolleger, inden forslaget blev vedtaget.

Danskere, der drager sydpå i denne sommerferie, skal dog fortsat være varsom med at bruge mobilen. De lavere takster kommer nemlig først forbrugerne til gode den 1. oktober.

Aktive forbrugere, der selv tilmelder sig de nye takster, har dog krav på at blive overført til de nye takster senest 1. september.