Nyheder

Homoseksuelle flamingoer adopterer

Et par homoseksuelle flamingoer er blevet fosterforældre efter at have taget en lille kylling under vingerne. Det skriver The Guardian.

Flamingoerne Carlos og Fernando var så desperate efter at starte deres egen familie, at de var begyndt at stjæle æg fra de andre flamingoer i reservatet Wildfowl & Wetlands Trust (WWT) i Slimbridge i Cloucestershire i England.

Personalet var imidlertid så imponerede over de to flamingoers rugefærdigheder, at valget var let, da de skulle finde adoptivforældre til et æg, som var blevet forladt i sidste uge.

Ruget ud og lagt i æg igen

Det ensomme æg blev først lagt i en rugekasse til ungen kom ud. Men personalet blev bekymrede for, at parret ikke ville tage ungen til sig, når den først var udklækket. Flamingoforældre begynder nemlig at "tale" med kyllingen, mens den stadig ligger inde i ægget.

Kyllingen blev derfor lagt tilbage i et tomt æg, som blev tapet til igen.

Carlos og Fernando begyndte straks at tale med den uudklækkede kylling, og da den blev udklækket for anden gang, tog de den straks til sig.

De to stolte fædre kan selv made kyllingen uden hjælp fra en hun. De producerer ganske enkelt mælk i halsen.

Ifølge WWT er det ikke sjældent, at flamingoerne finder sig en partner af det samme køn, og de homoseksuelle par har høj status i flokken som følge af partnervalget.

Fernando og Carlos har dannet par i seks år.