Nyheder

K vil opsige asylsamarbejde med DF

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bør opsige samarbejdet med Dansk Folkeparti, når det gælder asylpolitikken.

Det mener De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, som direkte opfordrer statsministeren til at søge et alternativt flertal, skriver Politiken.

Dermed udfordrer De Konservative for første gang siden regeringsskiftet i 2001 Dansk Folkepartis eneret på at lave asylpolitik med regeringen.

Der er ikke flere sten at vende i sagen. Hvis Dansk Folkeparti ikke vil være med til at finde en løsning, må de stå ved det og som minimum sige det ligeud frem for dette spillen kispus

Pia Christmas_Møller, politisk ordfører for De Konservative

Det er striden om forholdene for de 559 afviste irakiske asylansøgere - der har siddet i de danske asylcentre i årevis - som får De Konservative til at sige fra over for støttepartiet.

"Der er ikke flere sten at vende i sagen. Hvis Dansk Folkeparti ikke vil være med til at finde en løsning, må de stå ved det og som minimum sige det ligeud frem for dette spillen kispus.

Hvis ikke, må regeringen drage konklusionen for dem, og statsministeren må så overveje, om tiden ikke er inde til at vende blikket andre steder hen i folketingssalen med den hensigt at finde et flertal et andet sted.

Regeringen kan ikke blive ved med at blive trukket rundt i manegen", siger Pia Christmas-Møller.