Nyheder

Ny Alliance vil af med skattestop

Et nyt borgerligt midterparti så i dag dagens lys. Ny Alliance vil gøre op med blok- og kontraktpolitikken og samarbejde til begge sider af Folke-tinget. Partiet kræver en skattereform - og dermed et farvel til skattestop-pet til fordel for lavere skat på arb-ejde. Partiet har endnu ikke et poli-isk program.

"Vi ønsker at flytte flere fra over-førselsindkomst til arbejdsmarkedet. Derfor vil vi have skatten ned til om-kring 40 pct. for alle. Det kræver en skattereform," lyder det i det papir, som det nye parti præsenterede i dag.

Naser Khader fremstod en anelse perpleks ved pressemødet, hvor han blev præsenteret som leder af det nye parti. Han, Seeberg og Samuelsen forklarede, at deres nye parti bygger på socialliberale og socialkonservative idéer.

"Vi ønsker en realistisk indvandringspolitik og human flygtningepolitik med vægt på demokratisk integration. Ingen lidende asylbørn. Det skal være slut med, at Søren Krarup og Pia Kjærsgaard definerer politikken hen over hovedet på den store del af befolkningen, der ønsker en fair politik," hedder det.

Et stærkt EU

Ny Alliance går ind for et stærkt EU og vil af med forbeholdene.

"Vi ønsker en bedre koordinering af EU's udenrigspolitik og fornyet respekt for FN og menneskerettighederne. For den fattigste del af verden har vi et særligt ansvar, og derfor skal vi igen op på 1 pct. af BNI i udviklingsbistand."

Ud over det kortfattede program præsenterede de tre politikere ikke noget indholdsmæssigt politisk.