Nyheder

Khader tavs om statsminister

Formanden for det nye parti, Ny Alliance, Naser Khader, vil ikke ud med, hvem partiet vil pege på som statsminister.

"Vi vil pege på den statsministerkandi-dat, der vil minimere Dansk Folkepartis indflydelse, men også sikre et bredt samarbejde. Vi vil ikke udelukke nogen på forhånd," siger Naser Khader, der understreger, at det godt kan være Anders Fogh Rasmussen.

"Vi hælder til den borgerlige side. Hvis der var et valg i morgen, kan man godt sige, at vi har holdninger, der passer til de gode dele af Venstre og Konservative. Så kunne man måske godt sige, at det ligger til Anders Fogh. Men det kunne også sagtens være Helle Thorning. Forudsætningen er, at det bliver bredere, end det er i dag," siger Anders Samuelsen, en af initiativtagerne til det nye parti.