Nyheder

Prins William bryder forlovelse

Den britiske prins William har brudt med sin forlovede, Kate Middleton, skriver avisen The Sun lørdag.

Venner til parret bekræfter oplysningen, men en officiel talsmand ville kun sige, at "vi diskuterer ikke hans privatliv".

Som kronprins Charles' førstefødte søn er prins William udset til engang i fremtiden at blive konge.

Venner siger til The Sun, at presset blev for stort for parret, særligt fordi den 24-årige prins' militærtjeneste gjorde, at de sjældent var sammen. Samtidig har det enorme pres fra medierne, der har villet vide alt om den unge kvinde, som boede alene i London, været for meget for Kate Middleton.

"Når det gælder Kate, så har William simpelthen ikke viet hende nok opmærksomhed," siger en ven.

"Hun sidder fast i London, mens han bor i en officersmesse i Dorset. Kate føler sig enormt frustreret."

Parret har været sammen i fire år. William, der er nummer to i rækken til at overtage tronen, mødte Kate Middleton i 2001 på St. Andrews University i Skotland, hvor de delte en lejlighed med to andre studerende. De blev hurtigt uadskillige.

Medieræset har taget til i styrke de seneste måneder i forventning om en snarlig bebudet forlovelse.

I januar, da hun fejrede sin 25-års fødselsdag, blev hun chikaneret af paparazzi-fotografer, som forsøgte at få hende til at fremtræde som den nye prinsesse Diana. Williams mor, Diana, døde for 10 år siden i en bilulykke, da hun blev jagtet af fotografer.

Dele af den britiske presse er besat af det royale stof, og de samme medier var overbevist om, at Middleton en dag ville blive dronning Kate. Undervejs har det hele tiden tydet på, at dronningefamilien havde accepteret Kate Middleton, der er det ældste barn i en middelklassefamilie, hvor faderen er entreprenør.

"Jeg er fuldstændig chokeret. Vi var alle overbeviste om, at de ville blive gift. Hun og William havde så meget mere til fælles end prins Charles og Diana," siger Jude Wade, der er royal medarbejder på Hello Magazine.

"Måske indså hun den forfærdelige byrde, som hun skulle bære. Det er som en livstidsdom at gifte sig med en kongelig," siger hun.

Williams far, prins Charles, er den næste i rækken til afløse dronning Elizabeth. Faderens turbulente privatliv har ofte givet anledning til spekulationer om, at prins William vil træde forbi sin far og blive den næste konge.