Nyheder

Knut: En iskold dræber?

Berlin Zoos berømte hunpanda er død. Yan Yan blev 22 år, og var trods sin høje alder i fin form. Så da den populære sort-hvide bamse pludselig døde mandag, var avisen Bild Zeitung lynhurtigt ude med spekulationer om, at der er en direkte sammenhæng med den nye attraktion i haven, den tre måneder gamle isbjørneunge Knut. Det skriver Berlingske Tidende.

Tusindvis af berlinere er flokkedes til den zoologiske have midt i den tyske hovedstad for at se den populære lille hvide bamse.

En stor del af gæsterne har også benyttet lejligheden til at se - og fotografere - Yan Yan, og de mange blitzlys og højrøstede stemmer kan være blevet for meget for det sky dyr. Den er simpelt hen død af Knut-udløst stress, skriver Bild Zeitung og peger dermed en anklagende finger på den populære isbjørneunge.

"Vås og pølsesnak"

"Alle dyr lever og dør," siger Zoo-direktør Bernhard Blaszkiewitz, der afviser mediernes spekulation som vås og pølsesnak.

Obduktionen har vist, at Yan Yan døde af forstoppelse af tarmen, der udviklede sig meget hurtigt til blodforgiftning og som følge af pandaens velkendte hjertesvaghed indtraf døden efter få timer.

Det er sket helt uden sammenhæng med de mange besøgende, som zoo-veteranen var vant til gennem mange år.

Yan Yan var på langtidsudlån fra den kinesiske regering, som nu er ejere af pandaliget. Berlinerne håber at få lov til at beholde pandaen, så den kan blive udstoppet og udstillet på byens naturhistoriske museum. Den kinesiske regering har tidligere sagt, at Yan Yan kan blive i Tyskland, så længe de vil have ham.