Nyheder

Krarup: Forening er frihedskæmpere

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, præsten Søren Krarup, mener, at den fremmmed-fjendske sammenslutning, Den Danske Forening, er "vor tids friheds-æm-pere". Søren Krarups ord faldt, da han lørdag talte ved Den Danske Forenings 20-års jubilæum i Roskilde.

"De har bidraget til, at systemskif-tet skete i 2001, fordi de - uanfægtet af den beskidte behandling de fik fra alle medier, hvor de blev svinet til med skældsord og øgenavne - holdt fast i, at der var et problem, vi måtte tage alvorligt," siger Søren Krarup.

Efter at være blevet valgt ind i Folketingets meldte Søren Krarup sig ellers i 2002, sammen med partifællerne Jesper Langballe og Søren Espersen, ud af Den Danske Forening, efter at foreningen offentligt havde sammenlignet muslimerne med middelalderens sorte død eller pest.

Søren Krarup planlægger dog ikke igen at melde sig ind i Den Danske Forening.

"Jeg holder deres blad med stor fornøjelse - og betaler endda en ekstra abonnementspris, fordi jeg ikke er medlem - men nu meldte jeg mig ud på grund af de ting, og derfor er der ingen grund til at ændre på det. Det ærgrede mig, at det hele tiden var mig, som skulle redde kastanjerne ud af ilden, når de dummede sig, også når jeg bad dem lade være med at dumme sig, og det gjorde de engang for meget, og så sagde jeg: Nu gider jeg ikke mere," siger Søren Krarup.

Dråben, som fik bægeret til at flyde over, var, da Den Danske Forenings næstformand, Poul Vinther Jensen, på et møde i det svenske højreparti Nationaldemokraterne fastslog, at "så længe der ikke er opfundet et apparat, der ved grænsen kan gennemlyse folk og opklare deres tro og hensigter, må vi for at standse udbredelsen af nutidens pest over Europa simpelthen generelt holde mulige smittebærere ude".