Minister: DR-mail var orienterende

Det var blot en orientering om, hvad der foregår i samfundet, da kultur-minister Brian Mikkelsen (K) i 2003 skrev til DRs daværende bestyrelsesfor-mand Jørgen Kleener og fortalte, at regeringens ministre var utilfredse med dækningen af regeringens politik.

"Selvfølgelig skal en bestyrelsesfor-mand vide, hvad der foregår ude i sam-fundet. Der er altid en dialog mellem bestyrelsesformand og minister om de gode ting og de dårlige ting," siger ministeren til TV 2/NYHEDERNE. Han understreger, at mailen var en orien-tering og ikke et forsøg på pression.

Samtidig siger ministeren, at han ikke ser noget problem i at orientere DRs bestyrelsesformand om, at hans ministerkolleger havde set sig sure på flere af DRs journalister, blandt andet Ole Sippel.

"De ministre, som jeg refererer her, har også ytringsfrihed. Det bliver refereret, hvad mine kolleger mener. Selvfølgelig skal man have ytringsfrihed til at sige det," siger Brian Mikkelsen.