Nyheder

Rosenkrantz-Theil forlader politik

En af Folketingets markante profiler, Enhedslistens Pernille Rosenkrantz-Theil, forlader dansk politik. Trods Enhedslistens rotationsordning kunne den 30-årige venstrefløjspolitiker godt kunne tage endnu en valgperiode på Christiansborg, men hun vælger at sige stop, når statsministeren udskriver valg.

"Når man som jeg kommer i Folketinget som helt ung, er tre valgperioder meget lang tid, så hvis jeg skal prøve noget andet, er tiden ved at være inde," siger Pernille Rosenkrantz-Theil til TV 2 Radio.

Pernille Rosenkrantz-Theil kom i Folketinget som 24-årig, og hendes første lovforslag handlede om, at lesbiske bør have ret til kunstig befrugtning.

Hun har været bl.a. uddannelses- og finansordfører for Enhedslisten og er kendt for sin meget direkte stil - og hun tror ikke, at det er alle politiker-kollegerne på Christiansborg, der beklager hendes tidlige exit:

"Jeg tror for eksempel ikke, at Pia Kjærsgaard vil savne mig særlig meget," siger Pernille Rosenkrantz-Theil.