Nyheder

Alexandrabryllup lukkes for medier

Når Alexandra og Martin Jørgensen bliver gift på lørdag, skruer både DR og TV 2 grundigt ned for dækningen. Og det er ikke, fordi Alexandra forlader kirken som grevinde i stedet for prinsesse, men fordi tv-stationernes ikke kan få lov at filme. Parret har nemlig valgt at holde ceremonien privat og lukke kirken af.

På TV 2 er der planlagt ekstra nyheds-udsendelser med bryllup kort før, under og efter lørdagens håndboldkamp, fortæller nyhedschef Michael Dyrby. Og så måske lidt ekstra senere på aftenen.

"Det bliver ikke så meget og ikke så stort," siger han. "Vores muligheder for at køre det store skyts frem er ikke til stede. Det ville kræve, at vi kunne filme gæsterne og hovedpersonerne, når de ankommer, når de går igen, og når de er i kirken. Det giver jo ingen mening på den her måde, så derfor har vi skåret ned på dækningen."

Ingen af stationerne opretter særlige bryllupsstudier som ved royale begivenheder, men nøjes med at sende reportere til Øster Egede Kirke ved Fakse på Sydsjælland.