Nyheder

Kø til at få fjernet tatoveringer

Et stigende antal danskere fortryder deres tatovering og vælger derfor at betale store summer penge for at få kropsudsmykningen fjernet med laser, skriver dato. Det er især kvinder, som ombestemmer sig og ikke længere bryder sig om den tatovering, de har fået.

"Vi har en jævn og konstant tilgang af kunder på klinikken, og jeg vil skyde på, at 75 procent af dem er kvinder," fortæller Jannick Jeppesen, som er indehaver af Clinic Spectra i København, hvor kunderne kan få fjernet en uønsket tatovering ved hjælp af laserbehandling.

Jannick Jeppesen mener, at mange danskere fortryder deres tatovering, fordi deres liv ændrer sig.

"Man synes måske ikke, at tatoveringen signalerer det, den gjorde, da man fik den, og derfor vil man ikke have den længere," forklarer han.

Også hos klinikken Caci Denmark i Vejle mærker de en klar stigning i antallet af kunder, som ønsker tatoveringen fjernet.

"Der kommer helt sikkert flere og flere kunder til den behandling," fortæller Eva Hjort, som er ansat på klinikken.

Sabela Ali fra København er en af dem, der er træt af den gamle tusch. Hun har indtil videre fået tre laserbehandlinger, og mangler kun to eller tre endnu.

"Jeg har en gammel tribaltatovering fra min technotid, og den er jeg bare blevet træt af. Jeg vil ikke gå ned af kirkegulvet med sådan en," forklarer hun.

Sabela Ali er indtil videre yderst tilfreds med resultatet af behandlingen.

"Det er virkelig flot, og der er ingen ar, men det gør faktisk meget mere ondt at få fjernet en tatovering end at få den lavet," fortæller hun.

At mange danskere får fjernet en tatovering, er dog ikke ensbetydende med, at det er blevet upopulært at blive tatoveret.

"Vi har omkring tre-seks måneders ventetid på at få lavet en tatovering," fortæller tatovør Niels Sølling fra Colorblind Tatoo Studio i København.

En tatovering koster omkring 1.000 kroner i timen at få lavet, og en fjernelse med laser koster i gennemsnit knap 4.000 kroner, så det kan let blive en dyr affære, at få lavet en tatovering og derefter fortryde motivet.