Nyheder

UK: Overvægtige børn tvangsfjernes

Den 8-årige dreng Connor McCreaddie er overvægtig. Meget overvægtig. Connor vejer næsten 90 kg og det har fået de lokale, engelske myndigheder til at reagere.

De overvejer nu at tvangsfjerne drengen fra sin mor, som er anklaget for børnemishandling pga. dårlig kost.

Connor har ødelagt fire senge, fem cykler og seks toiletsæder. Han vejer mere end tre gange så meget drenge på hans alder normalt gør. Det er første gang, at en sag om overvægt betragtes som børnemishandling i England.

Allerede som 18 måneder gammel brugte han tøj i størrelse fem år. Fra fødslen var hans vægt helt normal, men dårlig ernæring har ødelagt den unge drengs helbred.

Ifølge engelske The Sun kan Connor end ikke gå den fem minutter lange tur til skole uden at miste pusten eller ligefrem blive syg. Faktisk har han mistet flere ugers undervisning, netop fordi han ikke kunne gå vejen til skolen.

Men det er blevet for meget for myndighederne. For første gang nogensinde skal en sag om voldsomt overvægtige børn føres som en sag om vanrøgt, på lige fod med børn der har været udsat for vold eller seksuelle overgreb i hjemmet.

Myndighederne kræver nu, at Connors mor samarbejder med at nedbringe hans vægt. Gør hun ikke det, vil hendes søn blive placeret hos en plejefamilie. Hans mor siger til The Sun:

"Jeg ved godt hvad der er god og dårlig mad for ham, men Connor kan ikke lide frugt og grøntsager."

I dag består Connors rationer af blandt andet burger, pølser, pommes frites, fire poser chips og tre pakker kiks. Hver dag. Faktisk spiser Connor hver tyvende minut, i alle døgnets vågne timer. Men det skal være slut, forlanger myndighederne. Connors mor, Nicola McKeown, har allerede startet kampen imod de ekstra kilo, hun har nemlig smidt familiens frituregryde ud.

I morgen skal sagen høres hos de sociale myndigheder, og her vil det blive afgjort, om forældre mishandler deres børn ved at give dem dårlig kost.