Nyheder

Antallet af kamphunde eksploderet

På bare fem år er antallet af de så-kaldte muskelhunde som Staffordshire Terrier og Pitbull Terrier steget eks-plosivt fra 1.000 til 20.000 hunde - og de moderne hunde står bag flere angreb på mindre hunde, oplyser Dansk Kennel Klub ifølge Berlingske Tidende.

"Alene i løbet af de sidste to uger har der været fire overfald, hvoraf de tre endte med drab, og inden for det sidste år er der mindst ti tilfælde, som vi har kendskab til. Det er et meget stort problem, som vi hører om fra hele landet," siger Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel Klub til avisen.

"De er avlet frem til at have mange muskler og høj tænding og går rundt som tikkende bomber," advarer hun.

Der er et stort gråt marked for disse powerhunde, der kommer fra udlandet og ofte annonceres i den Blå Avis.

"Det er heldigvis yderst sjældent, at de overfalder børn. Det sker, at ejeren bruger dem som våben og pudser dem på andre voksne, men det er først og fremmest hunde, der trigger dem. Der er en hund i hvert fjerde danske hjem og mange tusinde almindelige hundejere tør ikke gå tur med deres hund eller lade deres børn lufte den, selv i dagtimerne, af skræk for at få den bidt ihjel," siger Vibeke Knudsen til avisen.

På grund af det stigende antal muskelhunde ønsker Dansk Kennel Klub, at politiet i højere grad udnytter paragraf 6 i hundeloven, der blev strammet i 2003, så politiet kan kræve, at hunde, man vurderer er farlige, skal føres i snor og - i hvert fald for hanhundenes vedkommende - bære mundkurv, når de færdes i det offentlige rum.