Nyheder

Dronningens knæoperation gik godt

Dronningen har nu to kunstige knæ. Operationen, der er dronningens femte knæoperation, fandt sted i dag på År-hus Sygehus og blev gennemført uden problemer.

"For kort tid siden talte jeg med dronningen, der har det godt. Dronning-en er smertefri og ser frem til at kunne begynde sin genoptræning," sagde overlæge dr.med. Anders Odgaard.

"Den operation, som dronningen gennem-gik, er meget almindelig i dag, og der gennemføres mellem 3500 og 4000 lignen-de operationer om året," siger han.

Operationen - en helprotese i knæet - var i dronningens tilfælde en behandling for svær slidgigt. En lidelse der langtfra kun rammer mennesker med blåt blod i årene. Otte ud af 10, der har rundet 50 år, har slidgigt. Gigten ødelægger ganske langsomt det angrebne led, fordi brusken i leddet bliver nedbrudt.

Det forventes, at dronningen kan udskrives efter en uges tid. Siden skal hun rekreere og fortsætte genoptræningen på Amalienborg. Hofmarskallatet fortæller, at nogle af dronningens planlagte arrangementer inden for de næste par måneder derfor bliver aflyst. Andre vil prins Henrik eller kronprins Frederik tage sig af.

Det er femte gang, at dronningens knæ må under kniven. Ved en tilsvarende operation i juni sidste år blev et kunstigt knæled ligeledes indsat i hendes venstre knæ. Begge knæ blev udskiftet af overlæge Anders Odgaard.