Nyheder

Kat reddet ned fra træ efter fem døgn

Skovkatten Fnuggi blev i dag reddet ned fra et træ, hvor hun har siddet fast siden i lørdags.

Den skrækslagne kat faldt de tyve meter ned fra grenen, hvor hun havde siddet de sidste fem døgn, men blev til sit held grebet i en pressening, skriver Fyens Stiftstidende.

Stærkt forkommen og drivvåd efter de mange dages ophold højt til vejrs i et egetræ i Svendborg, dalede hun ned fra himlen i formiddag klokken 11.

"Hun ser ud til at have det godt. Forhutlet og mærket af vind og vejr og manglende mad - men alligevel meget glad," fortæller den lykkelige indehaver Britta Langdill efter redningsaktionen.

Kravlede for langt ud på grenen

Katten har jamret sig fra trætoppen siden lørdag aften, og natten til i dag kunne familien Langdill endnu en gang høre hendes desperate miauw i det fjerne. Nu befandt Fnuggi sig så langt ude på en tynd gren, at hun mistede fodfæstet.

Katten hang i grenen nogle få sekunder i sine to forpoter, men måtte slippe grebet og fløj så mod jorden, hvor hjælpere på forhånd havde forberedt sig og udspændt sikkerhedsnet.

"Det var fantastisk. Hun drejede rundt i luften med alle fire ben ud til siden. Og straks vi fangede hende i presenningen, sprang hun op og pilede direkte mod vores lejlighed, fortælle Britta Langdill.

Efter at have fået klap og kæl skulle Fnuggi af sted igen. Denne gang til dyrlægen, der skulle se, om hun var kommet noget til.

"Hun ramte en gren, da hun faldt ned fra træet, men nu må vi se. Det er vist ikke så slemt," siger Britta Langdill.