Nyheder

Dom i terrorsagen fra Sarajevo

Der er i dag faldet dom i terrorsagen fra Sarajevo. Den 21-årige dansktyrker Abdulkadir Cesur er blevet idømt 13 år og fire måneders fængsel, mens hans svenske ven, 19-årige Mirsad Bekta-sevic, kaldet Maximus har fået 15 år og fire måneder.

De to blev anholdt i en lejlighed i Sarajevo den 19. oktober 2005 med 19,8 kilo sprængstof. Retten i Bosnien har fundet det bevist, at de to planlagde et terrorangreb, men det er aldrig kom-met frem, hvor og mod hvem det planlag-te terrorangreb skulle finde sted. De fire tiltalte har nægtet sig skyldige.

Retten lagde ved domsafsigelsen afgørende vægt på, at tekniske undersøgelser har vist, at videobåndet efter alt at dømme var optaget med et kamera, der tilhørte Maximus' moster.

To lokale mænd fik også deres dom onsdag. De fik henholdsvis to et halvt år og otte års fængsel for at have leveret det sprængstof, der blev fundet i lejligheden.

En tredje mand har tidligere fået en dom på to års fængsel for at have den samme rolle. Hans sag blev afgjort hurtigere, da han valgte at samarbejde med politiet.

Sagen har forbindelse til sagen om fire unge, der sidder fængslet herhjemme - sigtet for at hjælpe de to nu dømte.