Nyheder

Film: Drømmen er Bodil-favorit

De fleste Bodil-nomineringer i år går til "Drømmen" og "Efter brylluppet".

Fem danske spillefilm, der gik i bio-graferne sidste år, leverer hovedpart-en af kandidaterne til en Bodil-sta-tuette. Det er de samme fem film, der dyster om at blive årets bedste danske film; nemlig "Drømmen", "Efter bryl-luppet", "En soap", "Prag" og "Råzone".

Det er Filmmedarbejderforeningen, der på et møde i dag, har afgjort nomineringerne. Prisuddelingen finder sted i Imperial Biografen i København den 25. februar.

Dansk films største navn i dag, Mads Mikkelsen, er med i opløbet om årets mandlige hovedrolle for sin indsats i "Prag". Derimod lykkedes det ham ikke at blive nomineret for rollen i "Efter brylluppet". Her måtte Mikkelsen se sig slået af svenskeren Rolf Lassgård. Også Janus Dissing Rathke er nomineret til årets mandlige hovedrolle, for den store rolle som drengen, der må så meget igennem i Niels Arden Oplevs "Drømmen".

Jens Jørn Spottag og Bent Mejding tegner sig for to af kritikernes tre nomineringer i kategorien bedste mandlige birolle for deres indsats i samme film.

Blandt de kvindelige skuespillere kan Trine Dyrholm måske vinde Bodil nummer fire for sin præstation i "En soap".

I ungdomsfilmen "Råzone", instrueret af debutanten Christian E. Christiansen er tre skuespillere helt usædvanligt nomineret kollektivt for årets bedste kvindelige hovedrolle. Det drejer sig om skuespillerne Laura Christensen, Stephanie León og Mette Riber Christoffersen.

Prisuddelingen i Imperial Biografen i København finder i år sted for 60. gang. Prisen fik i sin tid navn efter to af datidens største danske skuespillere, Bodil Kjer og Bodil Ipsen.

Nominerede til Bodilprisen 2007 for filmåret 2006:

Bedste danske film Drømmen (instr.: Niels Arden Oplev) Efter brylluppet (instr.: Susanne Bier) En Soap (instr.: Pernille Fischer Christensen) Prag (instr.: Ole Christian Madsen) Råzone (instr.: Christian E. Christiansen) Bedste kvindelige hovedrolle Sidse Babett Knudsen (Efter brylluppet) Stine Stengade (Prag) Lene Maria Christensen (Fidibus) Trine Dyrholm (En soap) Laura Christensen + Stephanie Leon + Julie Ølgaard (Råzone) Bedste kvindelige birolle Sofie Stougaard (Lotto) Stine Fischer Christensen (Efter brylluppet) Mette Riber Christoffersen (Råzone) Bodil Jørgensen (Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger) Mia Lyhne (Direktøren for det hele) Bedste mandlige hovedrolle Janus Dissing Rathke (Drømmen) Rolf Lassgård (Efter brylluppet) David Dencik (En soap) Nicolas Bro (Offscreen) Mads Mikkelsen (Prag) Bedste mandlige birolle Bent Mejding (Drømmen) Jens Jørn Spottag (Drømmen) Fridrik Tor Fridriksson (Direktøren for det hele) Bedste amerikanske film A Prairie Home Companion (Robert Altman) Babel (Alejandro González Inárritu) Capote (Bennett Miller) The Departed (Martin Scorsese) United 93 (Paul Greengrass) Bedste ikke-amerikanske film Barnet (Jean-Pierre og Luc Dardenne) (Belgien) De andres liv (Florian Heckel von Donnersmarck) (Tyskland) The Queen (Stephen Frears) (England) Skjult (Michael Haneke) (Frankrig) Volver (Pedro Almodovar) (Spanien)