Nyheder

Danske unge gider ikke it-faget

De fleste unge er velforsynede, når det gælder ny it-teknologi. Men det er de færreste, som tænker på it som et fag, når de vælger uddannelse.

Derfor mangler danske virksomheder højtuddannede it-medarbejdere, og der-for risikerer spændende udviklings-opgaver at blive sendt til udlandet.

Det vil it-institutterne ved de danske universiteter nu gøre noget ved. De bruger julen til at indlede en kam-pagne, der skal åbne unges øjne for, at it-uddannelse er lig med udfordring og indflydelse på fremtidens samfund.

"De unge betragter ikke it som et fag, men som et værktøj. De bruger computer og mobiltelefon og andre teknologier hele tiden. Men it er der bare. De tænker ikke på det som et område, hvor de kan udvikle de produkter, de bruger i deres dagligdag og skabe nye it-løsninger, der kan få indflydelse på fremtiden. Derfor oplever de heller ikke området som noget, der giver status," siger Gitte Møldrup.

Hun er direktør for it-vest, som er et samarbejde mellem Handelshøjskolen i Århus, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, der alle står bag kampagnen.