DF vil ikke bakke op om Barfoed

Dansk Folkeparti vil ikke længere bakke op om forbrugerminister Lars Barfoed (K). Det siger DFs partifor-mand Pia Kjærsgaard til TV 2/NEWS.

Udmeldingen kommer efter kritik fra statsrevisorerne i forbindelse med de omfattende svigt i fødevarekontrollen.

"Statsministeren må selv drage en kon-sekvens. Jeg kunne forestille mig, han udpeger en anden minister, men det er op til statsministeren," siger Pia Kjærsgaard. Hun siger, at det ville være "besynderligt", hvis sagen skulle medføre et mistillidsvotum og et valg.

"Jeg kan ikke forestille mig, at sagen kommer så langt ud," siger Pia Kjærsgaard, der mener, at Dansk Folkeparti, som er parlamentarisk grundlag for regeringen, nu har "trukket en streg i sandet".

"Vi synes, at det har været for magert det, som Lars Barfoed har præsteret," siger hun.

Den hårde udmelding fra Dansk Folkepartikom efter en neglebidende nervekrig dagen igennem havde udspillet sig på Christiansborg.

Partiet holdt dagen igennem forbrugerministeren på pinebænken, men valgte altså at meddele statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og vicestatsminister Bendt Bendtsen (K), at man ikke længere støtter Lars Barfoed. Partiet mener, at "forbrugerne er bedre tjent" med en anden minister.

Beslutningen blev truffet på et møde onsdag aften i Poul Nødgaards præsidielejlighed på Slotsholmen.

Pia Kjærsgaard henviste til, at statsrevisorernes bemærkninger til Rigsrevisionens rapport om kødskandalen er "ret alvorlige". Hun forventer, at statsministeren "drager konklusionen" - oversat betyder det, at hun forventer, at Barfoed selv går, eller at han bliver fyret af statsministeren.