Fogh freder Lars Barfoed

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kalder det besynderligt, at oppo-sitionen krævede forbrugerminister Lars Barfoeds afgang før Rigsrevisi-onens rapport udkom til morgen. Dermed bakker statsministeren op om Barfoed.

"Nu har Rigsrevisionen så gennemført en analyse for perioden 2000-2005 og på en række punkter rejst kritik. Der, hvor rapporten rejser alvorlig kritik, er der allerede taget skridt til at rette op på forholdene. Der er allerede sket en lang række forbedringer," sagde Anders Fogh Rasmussen på et pressemøde.

"På den baggrund finder jeg det besynderligt, at repræsentanter for oppositionen kræver selv samme ministers afgang. Det ser jeg ingen baggrund for. Rigsrevisionens rapport ændrer ikke min holdning til Lars Barfoed som minister," siger Fogh Rasmussen.

"Jeg ved da godt, at på Christiansborg og i nærmeste omegn er interessen først og fremmest samlet om, man kan få et ministerhoved til at rulle. Men for forbrugerne, tror jeg, det vigtigste er, om der er ordentlig og effektiv fødevarekontrol," sagde Fogh.

Afventer statsrevisorernes svar

Statsministeren afventer nu statsrevisorernes møde om Rigsrevisionens rapport, som bliver holdt onsdag eftermiddag.

"Hvis der i lyset af den konsulentrapport, der bliver offentliggjort i morgen, er behov for yderligere initiativer for at sikre ordentlig fødevarekontrol, vil regeringen være villig til at tage de initiativer," sagde statsministeren.

Statsministeren forventer, at statsrevisorernes konklusion bliver "fremadrettet", og alt tyder dermed på, at Lars Barfoed er blevet fredet som minister.