Nyheder

DF's ungdom ydmygede Muhammed

Unge medlemmer af Dansk Folkeparti konkurrerede på årets sommerlejr om at håne profeten Muhammed på den mest nedværdigende måde, skriver dagbladet Nyhedsavisen i sin første udgave.

Flere ledende medlemmer af DF's Ungdom deltog i en konkurrence om at tegne Muhammed som en tissende, øldrikkende kamel og derpå som fuld terrorist, der - efter at have gået på islamiske sko-ler - bomber København. Det afslører videooptagelser fra sommerlejren.

DFU's landsformand, Kenneth Kristen-sen, beklager at DFU'erne gik for vidt.

"Det er ikke min humor. Det var ikke sket, hvis jeg havde været til stede. Det må ikke gentage sig," siger Kenneth Kristensen til Nyhedsavisen.

Han tilføjer, at det er i orden at gøre grin med Muhammed i sommerrevyer og blandt komikere, men at det her ikke er "god stil".

"Optagelserne bærer åbenbart præg af, at folk har fået alt for meget indenbords, og situationen er blevet en smule seksuel løssluppen. Det er især uantageligt. Så kan jeg bedre acceptere, at man laver gas med Muhammed," mener han.

Videooptagelserne er - med de unge politikeres vidende - lavet af Martin Rosengaard Knudsen fra kunstnergruppen Defending Denmark, der i 18 måneder var medlem af DFU for at afdække ungdomspolitikernes holdninger. Han blev efterfølgende, da det blev afsløret, at også begivenhederne på sommerlejren var filmet, bedt om at stoppe med flere optagelser. Derefter blev han ekskluderet af partiet.