Khader forlader formandspost

Naser Khader har bebudet sin afgang som formand for foreningen Demokratiske Muslimer. Khader bliver dog på posten indtil april.

Det hårde arbejdspres er en af grundene til at Naser Khader nu trækker sig.

"Det har aldrig været meningen, at jeg skulle være formand i al evighed. Og når vi nu når hen til general-forsamlingen, er det meget naturligt, at jeg overlader ansvaret til nogle nye kræfter og bruger tiden på mit arbejde i Folketinget," siger Naser Khader.

Naser Khader lægger ikke skjul på, at arbejdet i Demokratiske Muslimer har været en stor belastning for ham, hvilket også kom tydeligt til udtryk, da han i april bukkede under og blev indlagt på hospitalet med et ildebefindende.

"De folk, der sidder i bestyrelsen, er meget grønne i politisk forstand. Det har været en fordel, fordi vi har kunnet starte på en frisk uden at være hæmmet af fortiden, men det har også betydet, at det hele har været meget afhængig af mig. Og det har været hårdere, end jeg regnede med," siger Naser Khader, der vil fortsætte som menigt medlem i foreningen.

En egnet efterfølger

Et godt emne til ny formand er den nuværende næstformand, Jamilla Jaffer, der af Naser Khader betegnes som "den oplagte efterfølger". Hun har dog ikke gjort op med sig selv, om hun er interesseret i formandsposten.

Foreningen Demokratiske Muslimer holder generalforsamling den 1. april og her forlader Khader endegyldigt posten som formand.

Det var forudset

Demokratiske Muslimer blev stiftet i starten af 2006 og i marts blev Naser Khader valgt til formand. Men allerede på det tidspunkt forudsagde han, at han kun ville blive på formandsposten et år:

"Som ny forening er vi stadig sårbare, så jeg trækker mig først tilbage, når vi har overlevet de første børnesygdomme. Så jeg er formand - men kun det første år," sagde han i marts til TV 2|Politik.

Demokratiske Muslimer stifter ved en konference i februar 2007 et internationalt netværk imod fundamentalistiske islamister. Netværket stiftes med muslimer fra 50 lande.