Nyheder

Dagmar endelig stedt til hvile

78 år efter sin død i Danmark blev kej-serinde Dagmar genbegravet i Peter og Paul Katedralen i Skt. Petersborg. Med bønner, sang og velsignelser blev kisten sænket ned i graven ved siden af zar Alexander III.

Ceremonien blev overværet af kronprins-parret, ligesom mange efterkommere af zarslægten Romanov var til stede. Alle defilerede de forbi graven for at strø sand over kisten.

Halvvejs inde i ceremonien forlod Mary sin plads og kom først tilbage 10 minutter efter.

Med sig i graven fik Kejserinde Dagmar et minde fra Danmark, da kronprinsen havde jord med fra slottet Hvidøre i et lille sølvskrin.

Efter begravelsen bliver der sat en hvid marmorsarkofag over graven, og den kommer dermed til at ligne de 32 andre zar- og hertuggrave i den lille katedral. Hegnet omkring zar Alexander III's grav skal fjernes, og et nyt sættes op, der omslutter begge grave, og dermed er Dagmars ønske om at hvile ved siden af sin mand gået i opfyldelse.