Nyheder

Kejserinde Dagmar er ude af landet

Kanonsalutter og H.C. Andersens "I Danmark er jeg født" fulgte kejserinde Dagmar på vej, da hendes kiste i dag forlod Danmark om bord på orlogsfartøj-et "Esbern Snare". Om tre dage er kisten fremme i Sankt Petersborg.

Kanonsalutterne blev affyret fra batteriet Sixtus mens den danske kongefamilie, kejserindens efterkomme-re og repræsentanter for det officiel-le Danmark kunne betragte, hvordan kisten forsigtigt med lift blev ført om bord på det store skib, der skal bringe kejserinde Dagmar til hendes sidste hvilested i Rusland.

Inden den lange rejse mod Rusland kunne begynde, havde kisten på en hestetrukken vogn passeret Det Gule Palæ ved Amalienborg, hvor Dagmar blev født i 1847, og Aleksander Nevskij Kirke i Bredgade.

Også her havde mange mennesker taget opstilling for at få et glimt af den store egetræskiste indhyllet i kejserindens personlige gule fane.

Med på sejladsen til Sankt Petersborg er to af kejserindens slægtninge, Dimitri Romanov, som er efterkommer af zar Alexander III, og Paul Kulikovsky, som er tipoldebarn til Dagmar.