Galathea vil finde Hans Hedtoft

Det er aldrig lykkes at finde det danske skib "M/S Hans Hedtoft", der sank syd for Kap Farvel den 30. januar 1959 og tog 95 mennesker med sig i dybet. Nu vil Galathea Ekspeditionen gøre et forsøg, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Vædderen" sejlede mandag fra Nuuk, og efter et kort ophold i Grønnedal vil forskningsskibet sejle sydpå mod Azorerne. Men på vejen vil "Vædderen" sejle forbi de to positioner syd for Kap Farvel, hvor det menes, at "Hans Hedtofts" vrag kan befinde sig.

"Der er mange, der stadig interesserer sig for skibets forlis," siger skibschef Carsten Schmidt.

Gennem årene har der været adskillige forsøg på at lokalisere "Hans Hedtofts" vrag.

Eftersøgningen var ikke oprindeligt en del af "Vædderens" program, men eftersøgningen vil blive koordineret med den forskning, der er om bord. Det er også noget af forskernes udstyr, der skal bruges til undersøgelsen af havbunden.