Nyheder

Prins Christian er nu tronfølger

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) indskrev i dag prins Christian i den særlige protokol, som føres over ar-vingerne til tronen. Dermed er papir-arbejdet på plads for, at prinsen en-gang kan sætte sig på den danske trone.

"Så nu gælder det. Arvefølgen er sikret," sagde udenrigsministeren, da han med fyldepen havde ført prins Christians navne, fødsels- og dåbsdato samt navnene på hans otte faddere ind i protokollen. Ifølge en kongelig reso-lution fra 1779 skal den til enhver tid siddende udenrigsminister skrive arvinger ind i protokollen.

Protokollen bærer navnet "Slegt Register over Fødselen i den Kongelige Familie".

Protokollen opbevares til daglig i Udenrigsministeriets sikkerhedsarkiv.

Prins Christian Valdemar Henri John får plads i arvefølgen efter sin far, kronprins Frederik.

Sidst en kongelig blev ført ind i protokollen, var i 2003 med prins Joachims yngste søn, prins Felix.