Nyheder

Kunst: Koranen som papirflyver

Kunstner Uwe Max Jensen, vækker nu harme i muslimske kredse med et værk, hvor et vers i koranen, som terrorist-erne påberåbte sig under angrebet den 11. september, er foldet som en pa-pirflyver, skriver Berlingske Tidende.

"Det er en urimelig provokation og en skadelig generalisering. Han bruger et koranvers, der gælder for alle muslim-er - ikke kun for Osama bin Ladens gruppe På den måde er han med til at sætte koranen i et negativt lys og fremstille islam som en voldelig reli-gion," siger talsmanden for islamisk trossamfund, Ahmad Kassem, til avisen.

Kunstneren bag værket, Uwe Max Jensen, der i februar i år blev dømt for et "kunstværk" hvor han tissede på en mur, understreger, at han ikke ønsker at krænke islam.

"Det er sandelig ikke min mening at forhåne den islamiske kultur, som jeg er en meget stor beundrer af. Og jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om en side i Koranen, som jeg har rykket ud og foldet til en papirflyver. Det er en fotokopi af verset," siger Uwe Max Jensen, der ikke læser arabisk og derfor har fået islam-eksperterne på Carsten Niebuhr Instituttet til at hjælpe sig med at det vers, der omhandler jihad (hellig krig).