Nyheder

Sexet musik fører til tidlig debut

For meget musik om sex kan få unge til selv at dyrke sex tidligere. Det konstaterer forskere i den amerikanske tænketank Rand Corporation efter fem års undersøgelser af unge mellem 12-17 år. Det skriver URBAN.

Forskerne mener at have påvist at unge, der lytter til rap, hiphop eller anden musik, hvis tekster handler om sex, debuterer helt op til to år tid-ligere seksuelt end deres jævnaldrende med en anden musiksmag. Sekretariats-chef i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen, er dog ikke bekymret for, at det samme gælder danske unge.

"Det er vigtigt, at de unge ikke udsættes for en ensidig fremstilling af seksualitet - hvad enten det er i skolens undervisning eller gennem musik. Der står de danske unge meget bedre end de amerikanske, hvis seksualundervisning i høj grad er mangelfuld," siger han til avisen.