Nyheder

DF vil støtte terrorgruppe

Dansk Folkeparti er rede til at støtte en iransk gruppe, der figurerer på så-vel EUs som USAs terrorliste: Folkets Mujahedin (MKO).

"Intet kan være værre end det nuværen-de præstestyre" i Iran, siger udenrigs-ordfører Søren Espersen (DF) til Nord-jyske og Fyens Stiftstidende. "Derfor må vi samarbejde med alle, der ønsker at vælte det iranske regime," fortsætter han.

"Det er meget underligt", siger uden-rigsordfører Jeppe Kofod (S) om DFs ønske om støtte til en terrorgruppe.

"Der må jo være en grund til, at MKO står på listen," anfører han.

EU-ordfører Morten Messerschmidt (DF) mener, at MKO slet ikke hører hjemme på terrorlisten: "Jeg har holdt flere møder med organisationens danske repræsentanter, og de virker utroligt sympatiske og meget vestligt orienterede. De vil demokrati, og derfor bør vi støtte dem i at vælte de fundamentalistiske galninge i Teheran," forklarer han sit partis holdning.

MKOs handlinger underordnede

Human Rights Watch siger i en nylig udsendt rapport, at MKO betjener sig af metoder som isolationsfængsling, drab og tvungne skilsmisser for at holde på sine medlemmer.

"Det vil jeg slet ikke forholde mig til ... Det kan godt være, at de ikke er helt fine i kanten, men det er sådan set underordnet", mener Messerschmidt ifølge de to aviser.

Ali Alfoneh, politolog og forskningsassistent ved Forsvarsakademiet, advarer mod at alliere sig med MKO. Det vil være den samme fejl, som USA gjorde, da supermagten støttede Osama bin Laden for at bekæmpe Sovjetunionen i Afghanistan.

MKO "har ført en særdeles effektiv kampagne over for vestlige regeringer og konstant fremstillet sig selv som det demokratiske alternativ til regimet i Iran. Intet tyder dog på, at organisationen har en demokratisk struktur. Det er snarere en politisk/religiøs sekt," forklarer Alfoneh og tilføjer, at der er ringe tilslutning til MKO i den iranske befolkning.

Søren Espersen kritiserede i går VK-regeringens forsøg på at genoprette Danmarks gode omdømme i den muslimske verden gennem Det Arabiske Initiativ og krævede i stedet penge anvendt til modstandsgruppers kamp mod udemokratiske regimer i Mellemøsten.