Nyheder

Mary afslører portræt af sig selv

Kronprinsesse Mary har fået sit første officielle portræt. Hun afslørede det selv i dag på Frederiksborg Slot, hvor det skal hænge på Det Nationalhistori-ske Museum. Det er den australske kunstmaler Ralph Heimans der gennem ni måneder jævnligt har været i Danmark og mødt kronprinsessen. Det er der kommet et utraditionelt portræt ud af.

"Fra starten besluttede vi, at portræt-tet ikke skulle være et typisk offici-elt portræt, men mere udtrykke en per-sonlig karakteristik af kronprinses-sen," sagde museumsdirektør Mette Skou-gaard, inden offentliggørelsen.

Maleriet er udført i Havestuen på Fredensborg Slot, og det er ikke tilfældigt. Det var her i den lyseblå sofa, kronprins Frederik præsenterede Mary ved forlovelsen i 2003.

Portrættet vil indtil slutningen af juli indgå i en større udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot om Australien, og herefter skal det op i den moderne samling, som er reserveret portrætter af den kongelige familie.