Nyheder

Løgn i danske aviser

En klassisk disciplin i visse dele af den danske presse - som vel og mærket ikke praktiseres af nærværende Internet-side samt tilhørende tv-station - er opdigtede historier 1. april.

På 1. april opdigter ellers sanddru journalister, der resten af året knytter næverne med et truende blik i øjnene, hvis de beskyldes for at være fulde af løgn, rask væk historier for at snyde deres læsere.

Dagen efter dementeres historierne naturligvis, men dementier har notorisk lavere læsertal end løgnehistorier.

Et usandfærdigt udpluk

Af dagens aprilsnar-historier fremgår det af Ekstra Bladet, at tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) skulle være konverteret til islam.

I Berlingske Tidende står det, at det islandske firma Saga Fairytales Holding vil bygge endnu et operahus i København - blot et stenkast fra skibsrederens.

Politiken skriver, at et ægtepar i Kirke Hyllinge har udviklet et program, Meat Guard, der kan afsløre bakteriekolonier i skiveskåret pålæg vha. en almindelig computerskanner.

B.T. sætter påskeæg på spil og giver læserne mulighed for selv at afsløre årets aprilsnar. Man kan vælge mellem: Lesbisk kvinde måtte ikke købe hund, kok laver mad i søvne, bredere ambulancer til patienter og dåsepantregning på vej.

Ovenstående er et lille udpluk af historierne fra dagen, hvor man skal passe særligt på med at tro på alt, hvad man læser.