Nyheder

Måske snabeldyr i Loch Ness

Mysteriet om det berømte Loch Ness-mon-ster kan være løst. Ifølge britiske The Times kan uhyret, der gennem gene-rationer har pirret fantasier om alt lige fra dinosauruser til kæmpeål, ha-ve været en elefant. Og selvom en ele-fant må siges, at være en noget ekso-tisk gæst i en skotsk Loch, er den snablede kæmpe immervæk intet monster.

Det er en af Storbritanniens mest be-rømte palæontologer, Neil Clark fra Glasgow University, der mener, at det i virkeligheden var en cirkusdirektør med sans for markedsføring, der lod sin elefant bade i søen.

Neil Clark har brugt to år på at undersøge myten. Han fortæller, at cirkusdirektøren Bertram Mills, der udlovede en efter datidens forhold enorm dusør til den, der kunne fange "Nessie" til hans cirkus, formentligt selv stod bag uhyret.

"Det er ikke overraskende, at Bertram Mills udlovede 20.000 £ til den, der kunne fange monstret, for han havde det allerede selv i sit cirkus," mener Neil Clark.

Observationerne af monstret toppede i 1933, hvilket underbygger Neil Clarks påstande, men det holder ikke fans af det berømte monster tilbage. Sidste år blev der rapporteret fire observationer.