Nyheder

Prins Christian på besøg i Hamborg

Danmarks kommende tronfølger, den fire måneder gamle prins Christian, var med kronprins Frederik og Kron-prinsesse Mary på sit første udlandsbesøg, da han sammen med sine forældre, kronprins Frederik og kronprin-sesse Mary, gæstede Hamborg.

Den lille prinsen blev dog holdt uden for offentlighedens søgelys da kron-prinsparret blandt andet besøgte den danske sømandskirkes legestue. Børnene i legestuen fik sig en særlig ople-velse, da kronprinsessen brød protokol-len og gik hen til dem for at afhente et par roser.

Ud over sømandskirken besøgte kronprinsparret Hamborgs Kunsthal, hvor de kongelige gæster blev vist rundt på udstillingen "Danmark som gæst" med landsskabsmalerier af danske guldalderkunstere som Eckersberg og Købke, som frem til sommeren er udlånt af Statens Museum for Kunst.

Kronprinsparret var æresgæster ved det traditionsrige Matthiae-måltid i rådhusets store festsal.

Verdens ældste festmiddag blev første gang holdt i 1356 og indvarslede oprindeligt foråret i Hamborg på den hellige Matthias' dag.

Overborgmester Ole von Beust har inviteret kronprinsparret for at hylde de nære handelsmæssige og kulturelle bånd mellem Danmark og handels- og havnebyen Hamburg.