Nyheder

USA: Vi står sammen med Danmark

Den amerikanske ambassadør i Danmark, James Palmer Cain, fordømte i dag angrebene på danske ambassader og missioner i muslimske lande. Samtidig tog han afstand fra tidligere amerikansk kritik af Danmark.

"USA er oprørt over enhver trussel eller voldelige angreb på Danmark nogen steder i verden. Vi står sammen med vores nære allierede, danskerne, i denne kamp, og vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe med til at komme igennem denne krise ved at opmuntre til en nedtoning af vreden og en forstærket dialog", udtaler Cain.

Det amerikanske udenrigsministerium kritiserede fredag, at europæiske medier har trykt de tegninger af profeten Muhammed, der i september første gang blev trykt af Jyllands-Posten. Cain udtrykte desuden selv efter ambassadørmødet i det danske udenrigsministerium ønske om, at danskerne blev mere tolerante.

"Jeg anerkender, som USA gør, pressens fundamentale kerneværdier. Men med frihed, følger ansvar. Og pressen må handle på ansvarlig vis, så den ikke fornærmer eller skaber vold i landene", sagde Cain efter mødet.