Nyheder

Skuespiller John Hahn-Petersen død

Den folkekære skuespiller John Hahn-Petersen er død, 75 år. Han døde i sin garderobe på Det Kongelige Teater, kort før han skulle på scenen i stykket "Indenfor murene".

John Hahn-Petersen afløste den sygemeldte Jørgen Reenberg i rollen som Levin i stykket, men nåede kun at spille med én gang tirsdag aften. Kort før tæppet skulle gå onsdag aften, blev han fundet død i sin garderobe. Han døde af et hjertetilfælde.

John Hahn-Petersen debuterede i 1955 og var i 1963 med til at stifte det lille teater Svale-gangen i Århus sammen med Preben Harris. Han optråd-te i mange år på Folketeat-ret og siden på Det Kongelige Teater.

Fra tv huskes Hahn-Petersen bedst for sin rolle som hr. Stein i "Matador" og siden for sin medvirken i "Landsbyen" og i "Taxa" som formanden i Krone Taxa, Verner.

John Hahn-Petersen fik en række priser og legater, blandt andet Jørgen Buckhøjs Mindelegat.

Ledelsen på Det Kongelige Teater har besluttet at aflyse de resterende 18 opførsler af "Indenfor murene" på Gamle Scene.

Teatret oplyser, at alle abonnenterne automatisk få billetprisen godskrevet på næste faktura.

Løssalgskunder kan få beløbet refunderet ved henvendelse på et posthus eller i Det Kongelige Teaters Billetcenter fra den 23. januar.