Lærer-formænd sprang boligkø over

To medlemmer af ledelsen i lærernes fagforening har sprunget boligkøen over og gennem Lærerstandens Brand-forsikring skaffet lejligheder til dem selv og deres børn. Det er sket for næsen af de menige medlemmer, hvoraf nogle har ventet 19 år på en lejlighed.

Der er formanden for Danmarks Lærerfor-ening Anders Bondo Christensen og for-manden for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg der har fået nem adgang til de billige københavnerlejligheder, sidstnævnte stod på venteliste i en måned før han fik en lejlighed til sig selv.

Imens har almindelige lærere ifølge TV 2/NYHEDERNEs oplysninger ventet forgæves i 19 år på et få tilbudt en af de 500 lejligheder som Lærerstandens Brandforsikring råder over.

Lærerforeningens formand Anders Bondo Christensen skaffede både en lejlighed til sig selv og sine to sønner gennem forsikringsselskabet, der er ejet af medlemmerne.

Han siger, at han ikke havde kendskab til, at der skulle være en massiv venteliste.

"Jeg har aldrig lagt skjul på, at de boede i LB's lejligheder, ligesom jeg flere gange har opfordret andre til at kontakte LB om lejlighederne. Men jeg kan naturligvis godt forstå, at medlemmer føler stor frustration, hvis de selv eller deres børn har stået på venteliste i meget længere tid end mine børn. I den sag har jeg klart manglet situationsfornemmelse. Det har ført til, at der nu tales om pampertendenser," siger Anders Bondo Christensen.

Han understreger, at der ingen formelle bånd er mellem forening og LB, og at han derfor ikke kan pålægge Lærerstandens Brandforsikring at ændre sin praksis omkring ventelister til lejligheder.