Indvandrerbander et stort problem

Bevæbnede indvandrerbander er et voksende og landsdækkende problem. Politiet bekræfter i dag over for TV 2/Nyhederne, at banderne skal tages meget alvorligt.

Chefkriminalinspektør Per Larsen placerer banderne helt i toppen over kriminalitetsproblemer. "Vi har at gøre med nogle af dels meget, meget hårde kriminelle, som efter min overbevisning er helt uden for pædago-gisk rækkevidde", siger han. På landsplan vurderer politiet, at der findes en hård kerne på 1000 personer involveret i bandekriminalitet.

Noget man fra politisk hold ser med stor alvor pĂĄ.

"Vi skal bruge de samme metoder over for 2. generationsindvandrerne, der begår den her grove kriminalitet, som vi brugte over for rockerne. Og det vi gjorde over for rockerne var, at vi mandsopdækkede dem. Vi sørgede for at de blev overvåget døgnet rundt, og vi greb konsekvent ind hver eneste gang", siger Tom Behnke fra De Konservative.

Banderne er hovedsageligt et problem i København, Odense og Århus. Men også i Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og flere andre byer i provinsen er banderne repræsenteret.