Nyheder

Xbox sparker ny konsolkrig i gang

Microsoft har i dag haft verdens-premiere på Xbox 360 - efterfølgeren til den populære Xbox.

Den hvide strømlinede maskine blev præsenteret ved et brag af et show hos MTV i USA, hvor Elijah Wood, alias Frodo i Ringenes Herre, var vært. Blandt gæsterne var sangeren Robbie Williams og skuespillerinden Scarlet Joahnsson.

Microsoft blev dermed den første konsolproducent til at præsentere den nye generation af spillemaskiner. Lanceringen i dag er den første store på markedet siden 2001.

Nu regner eksperter med, at Sony og Nintendo i løbet af kort tid vil komme med et modtræk til Microsofts imponerende og aggressive udspil. Det sker måske allerede i næste uge, når verdens største spilmesse E3 skydes i gang i Los Angeles. Eksperter vurderer dog, at Sonys Playstation 3 først ser lyset engang i det nye år.

Der er sket ikke så lidt siden Commodore 64 var den foretrukne maskine, når det kom til spil i hjemmet. Xbox 360 er blandt andet udstyret med en processor på 3,2 gigahertz og et 512 megabyte grafikkort.

Det er endnu usikkert, hvad den vejledende pris på Xbox 360 vil blive, men der spekuleres i et leje omkring de 300 dollar (ca. 1750 kr.).