Nyheder

Koralrev trives ved global varme

Verdens koralrev kan vokse med op mod en tredjedel de næste 100 år på grund af stigende vandtemperaturer som følge af den globale opvarmning. Det fremgår af en undersøgelse som Ben McNeil fra universitetet i Sydney har foretaget.

De australske resultater gør dermed op med hidtidige teorier der går ud på, at verdens koralrev vil dø på grund af højere surhedsgrad i havene som følge af mere CO2 i vandet. Ifølge McNeil vil den øgede vandtemperatur nemlig betyde, at de små koraldyr vil kunne opbygge revene hurtigere end den øgede mængde CO2 i havene vil nedbryde dem.

Hidtil har forskerne forudset, at koralrevene vil skrumpe mellem 20 og 60 procent som følge af varme og C02 de næste 100 år, men ifølge de nye resultater er der ingen tegn på, at revene bliver mindre.

Ifølge Ben McNeils undersøgelse vokser koralrevene i dag med samme hast som de gjorde i slutningen af 1800-tallet.