Nyheder

Mary åbner hesteudstilling

Kronprinsesse Mary åbnede i dag en udstilling med fotografier af heste. Det er den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand, der elsker heste lige så højt som kronprinsessen, der står bag fotografierne.

Mary havde sagt ja til at åbne udstillingen på baggrund af hendes personlige interesse i heste og hendes store respekt for fotografens tidligere værker. I sin åbningstale fortalte hun, at hun glædede sig til - gennem billederne - at opleve det helt særlige forhold, som eksisterer mellem mennesker og heste. Mary udtrykte, at det blandt andet er hestenes personlighed, der fascinerer hende.

Yann Arthus-Bertrand har fotograferet heste i tyve år og rejser rundt i hele verden for at forevige heste og deres ejere. I forbindelse med udstillingen i Danmark fotograferede han også danske kongelige heste.

Udstillingen kan ses i et telt på Nytorv i København frem til 29. december. Entré er gratis.