Nyheder

Cuba-fange: Danske ministre er mål

Den dansker, der ind til for nylig sad fanget på Guantanamobasen i Cuba, Slimane Hadj Abderrahmane, siger nu, at stats-, forsvars-og udenrigsmini-steren er legitime mål for Islams kamp mod Danmark på grund af det danske engagement i Irak-krigen.

Syv måneder efter den danske regering fik ham fri, studerer han nu i Dan-mark, hvor han modtager SU. Slimane, der blev fanget af amerikanske styrker i Afghanistan siger desuden, at kun hans underskrift på, at han ikke vil drage i hellig krig holder ham fra at tage afsted igen.

Soldater og ledere er mål

Han mener, at både danske, amerikanske og britiske soldater og ledere er legitime mål for muslimernes hellige krig.

Således er også statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), forsvarsminister Søren Gade (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) mål for angreb i muslimernes hellige krig, mener Slimane Hadj Abderrahmane.

"Hvis en nations krigere bekriger muslimerne, og spørgsmålet er, om lederen af den nation er et legitimt mål, så siger jeg ja," siger Slimane Hadj Abderrahmane til TV 2/NYHEDERNE.

"Det er en konsekvens af den beslutning, at de har invaderet eller været med til at invadere et islamisk land," fortsætter han med henvisning til det danske engagement i Irak.

Pågrebet med våben

Den 31-årige stærkt troende muslin og danske statsborger blev taget til fange i Afghanistan med våben.

I følge ham selv ville han lære våbenbrug i Afghanistan, hvorefter han ville tage til Tjetjenien for at kæmpe med de muslimske grupper.

I hans ideologi skal muslimer komme hinanden til undsætning, hvis de angribes som det er sket i Irak, Afghanistan og Tjetjenien.

Minister forarget

Den løsladte fanges udtalelser forarger forsvarsminister Søren Gade.

"Den danske regering har gjort alt hvad den kunne for at få den pågældende hjem. Og har fået ham hjem som en af de første europæere. Så synes jeg det er en smule begrædeligt, at man efterfølgende skal høre om trusler," siger han.