Nyheder

Minister: Dyresex er ikke for børn

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har stoppet en ny cdrom om sex, prævention og følelser, som skulle have været omdelt til landets 9. klasser i næste uge.

"Den overskrider simpelthen grænsen for, hvad der er acceptabelt. Hvad skal det gøre godt for at fortælle børn og helt unge om dyresex og sex med urin og afføring," siger Lars Løkke i en pressemeddelelse.

Cdrommen "Sexstarz" er lavet i 60.000 kopier, der nu bliver tilintetgjort. Det har kostet 450.000 kr. af lave den.

Cdrommen blevet til i samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og foreningen Sex og Samfund.Sex og Samfund undrer sig over, at sundhedsministerens reaktion kommer nu, fordi ministeriet ifølge foreningens kommunikationskoordinator Marianne Lomholt løbende har haft mulighed for at råbe vagt i gevær, hvis man var utilfreds med cdrommen.

Sex og Samfund undrer sig over, at sundhedsministerens reaktion kommer nu, fordi ministeriet ifølge foreningens kommunikationskoordinator Marianne Lomholt løbende har haft mulighed for at råbe vagt i gevær, hvis man var utilfreds med cdrommen.

"Cdrommen består af en spildel og en leksikondel, og ordene dyresex og toiletsex står blandt over 100 andre opslagsord i cdrommens leksikondel og er på ingen måde dominerende i materialet," siger Marianne Lomholt.

Hun understreger, at hensigten med kampagnen først og fremmest er at fortælle de unge, hvordan de kan undgå at blive gravide.