Nyheder

Succes med hvidløg mod skovflåt

Den blodtørstige skovflåt, der sætter sig på mennesker og dyr, og som kan overføre sygdommen borreliose kan ikke lide hvidløg.

I Ronneby Kommune i Sverige har kommunens parkarbejdere fået hvidløgs-kapsler gennem tre år med det resultat, at medarbejderne er sluppet for sygdomme overført af skovflåt.

Inden de 20 fastansatte og 20 sæsonansatte parkarbejdere fik hvidløgskapsler af kommunen var der tilfælde af borreliose hvert år.

Det var Peter Lindahl, chefen for Ronnebys parkafdeling, der fik idéen til at prøve hvidløg mod skovflåten. Han havde læst en artikel om lægen Johan Berglund, der med held havde testet hvidløg mod skovflåt på militært personale.

Nu får alle parkarbejdere fast hvidløgskapsler, hvilket koster kommunen cirka 7000 kroner om året.

Hvidløg forebygger oven i købet forkølelse, og skovens friske duft af træ og græs er ikke overdøvet af en ram lugt af hvidløg ifølge arbejdsleder Holger Edwardsson.

"Man fornemmer lidt på huden, det gør man da, men det er ikke noget problem, hvis bare man husker at spise kapslerne sammen med mad," siger han og understreger, at Sverige er hårdt ramt af skovflåt på grund af den voksende mængde rådyr, hjorte og grævlinger, der bærer flåten med sig.