Oppfeldt: Grusom sex med 13-årig

16x9

Tidligere MF'er siger, at han troede han dyrkede sex med 15_årig dreng

Det tidligere folketingsmedlem for Venstre, Flemming Oppfeldt, sagde i dag i Københavns Byret, at det er en grusom kendsgerning, at han sidste efterår hentede en dreng på 13 år og havde sex med ham i sit hjem i Farum.

"Det er forfærdeligt for mig at skulle tænke på det i dag," sagde Oppfeldt da han forklarede sig i retten. Den 49-årige Oppfeldt erkender, at han har aft et forhold til drengen, men siger, at han troede, at drengen var 15 år. Drengen har imidlertid oplyst til politiet, at han fortalte Oppfeldt, at han gik i 7. klasse.

"Kendte ikke habs alder"
Flemming Oppfeldt fik kontakt til drengen på internettet, men fastholder, at hen ikke vidste, at drengen kun var 13 år.

"Jeg havde forståelsen af, at han var i gang med en af skolens afgangsklasser. Han snakkede om, hvad han skulle lave efter skolen," sagde Flemming Oppfeldt, der kørte drengen hjem igen efter forholdet.

Sexchat på nettet
Det første af ni retsmøder i straffesagen drejede sig i øvrigt primært om politikerens ivrige sexsnak i såkaldte chatrum på Ofir.

På nettet præsenterede han sig som "45 til ung", og her chattede han ofte med andre, der gav sig ud for at være unge.

"Hvis det er en meget, meget ung, så dur det ikke, så gælder det om at komme ud af røret," forklarede Oppfeldt i retten.

Ville give kaffe
Han fik kontakt med unge, der kaldte sig "Tommy14½", "Stivboy 15 år" og "fyr16kbk". Den sidstnævnte skrev, "jeg er nemlig kun 14," men alligevel opgav Flemming Oppfeldt sit telefonnummer til drengen og skrev:

"Ring du bare, vi kan tage en kop kaffe."

"Jeg kører det ud ad en tangent. Det var en fejl, at jeg gav ham telefonnummeret. En kop kaffe betyder, at så er det afvist," forklarede Oppfeldt.

"Kan du noget i nat?"
I anklageskriftet er der i alt syv punkter. Han nægter sig skyldig i samtlige forhold. Tre af dem drejer sig om forsøg på at forføre børn under 15 år, om at misbruge sin alder og erfaring til at forføre unge under 18 og endelig om forsøg på at opnå sex med unge mod betaling.

I juni sidste år opgav han som sædvanlig sine data - 196 centimeter, 92 kilo, brunt hår og brune øjne. I sin chat med en "nysgerrig ung", som svarede "hejsa, jeg er 15."

Oppfeldt skrev: "Kan du noget i nat?", "vi kan mødes og se hinanden an" og "vil du bolle eller bolles?"

Han gav drengen sit telefonnummer og henviste til en hjemmeside, som prydes med et foto af Oppfeldt.

Moderen var oppe
Men drengen kunne ikke ringe: "Min mor er stadig oppe, så det kan jeg ikke."

En anden nat havde en anden dreng det samme problem. "Jeg kan ikke ringe, mine forældre kan høre det."

Afhørt om denne dialog sagde Flemming Oppfeldt:

"Det kunne være blevet til en aftale, men det kunne også være blevet til ingenting."

Ville leve fantasier ud
På et direkte spørgsmål sagde Flemming Oppfeldt, at de tilfælde, hvor han har haft sex med børn mellem 15 og 18 år, kan tælles på én hånd.

Han sagde også, at chatten ikke altid skulle tages for pålydende. Ofte handler det blot om at udleve en seksuel fantasi, forklarede han.

Ud over de talrige forsøg handler anklageskriftet om, at Flemming Oppfeldt skal have haft strafbare seksuelle forhold med seks forskellige drenge. De afhøres i de kommende retsmøder.