Muslimske kandidater trues og chikaneres: Kalder os forrædere og frafaldne

Valgkampen frem mod folketingsvalget 18. juni er i fuld gang, og gadebilledet er langt det meste af tiden præget af glade politikere, der forsøger at sprede deres politiske budskab til danskerne.

Men der er kommet et skår i glæden. Flere folketingskandidater med muslimsk baggrund og anden etnisk baggrund end dansk, fortæller nu til TV 2, at de føler sig chikaneret og i nogle tilfælde truet islamiske grupperinger, mens de fører kampagne.

Det siger blandt andet folketingskandidat for SF, Serdal Benli, til TV 2.

- Man bliver passet op af nogle af de her rødder, der prøver at argumentere for deres ’rette vej’, som de kalder det, og at vi i deres øjne er frafaldne og forrædere, fordi vi aktivt deltager i demokratiet og agiterer for det demokratiske fællesskab, siger han.

Serdan Benli fortæller, at han oplever det flere steder i belastede boligområder, hvor der er en overrepræsentation af muslimer. Men det får ham ikke til ikke at møde op:

- Jeg kan ikke svigte det samfund, som jeg er en del af. Og derfor er der ikke nogle steder, jeg holder mig fra. Jeg kommer ud af alle vegne. Jeg er godt klar over, at der kan være konsekvenser, men jeg kan ikke svigte, siger han og fortæller, at han dog er mere påpasselig, når han er i visse områder.

Får ødelagt valgplakater
Serdal Benli er imidlertid ikke alene om at blive chikaneret. Også ligestillingsordfører for Venstre Fatma Øktem har oplevet noget lignende:

- Jeg får grimme ansigter at se i tide og utide. De lægger falske valgplakater ud. Der er en systematisk opfordring til, at jeg skal skifte mit navn ud (Fatma er et muslimsk navn, kommer af Fatima, profetens Mohammeds datter .red), til at muslimer ikke stemmer på mig, siger hun til TV 2.

Foruden Serdan Benli og Fatma Øktem fortæller også Yildiz Akdogan (S), at hun har fået at vide, at hun ikke må komme i bestemte områder:

- Jeg har fået at vide, at jeg ikke må komme i ”deres” område. Jeg er meget mere forsigtig med, hvor jeg skal tager hen. F.eks. kommer jeg ikke i Tingbjeg. Desuden bliver jeg skældt ud på de sociale medier, siger hun til TV 2.

Lars Aslan Rasmussen (S), der er Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns borgerrepræsentation, fortæller ydermere til TV 2, at han to gange er blevet truet af medlemmer fra den antidemokratiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Reaktionen fra politikerne kommer efter, at TV 2 de seneste par dage har kunnet fortælle om, at flere radikale muslimske grupperinger forsøger at afholde danske muslimer fra stemme til folketingsvalget 18.juni.

Både Fatma Øktem og Yildiz Akdogan har fået ødelagt deres valgplakater.
Både Fatma Øktem og Yildiz Akdogan har fået ødelagt deres valgplakater. Foto: Facebook