Valgets Überbesserwisser: Det er ligesom EM-heltene fra 1992

Du kan se Besserwisserne på TV 2 PLAY her

Efter et hav af kvalificerede bud på hvornår årets folketingsvalg skal afholdes, fik de politiske kommentatorer endelig fred, da statsministeren i onsdags udskrev valget.

Dermed afgjorde Helle Thorning-Schmidt også hvem, der frem til næste valg kan smykke sig med titlen årets Überbesserwisser – en titel der tilfalder den kommentator, som forudsagde den præcise valgdato.

Og vinderen blev Radio 24syvs politiske redaktør Jesper Termansen, der med ét enkelt forkert bud i bagagen, i anden omgang ramte den 18. juni.

- Jeg er dybt beæret, og i det her selskab af meget dygtige og skarpe kommentatorer og værter, der kan jeg måske føle lidt med fodboldlandsholdet i 1992, som kom med på et afbud – måske ikke i fuldstændig skarp form – og så gik de sgu hen og vandt.

Ved overrækkelsen af det diplom, der blev overrakt som hæder, var der også roser fra de andre kommentatorer.

- Jeg synes, det var godt, det var Jesper. Jeg tror faktisk, at han var den eneste i det her selskab, du har på besøg, der kan holde til at vinde. På nær mig og Jesper, så er de andre simpelthen så selvbevidste og selvfede, men Jesper kan helt sikkert bære det, grinede TV 2's politiske redaktør Anders Langballe, da diplomet blev overrakt.

Beviset for hæderen kommer ifølge Jesper Termansen i første omgang til at hænge på kontoret, inden det ryger med hjem i privaten.

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.